nnlit

Foreningen NORDEN

Foreningen NORDEN har eksisteret siden 1919, og arbejder for at højne kvaliteten og mængden af det nordiske samarbejde. NORDEN har søsterforeninger i alle de nordiske lande, og et tæt samarbejde med den samlende organisation: Foreningerne Nordens Forbund (FNF).

NORDEN ønsker at styrke forholdet mellem Danmark og resten af de nordiske lande på alle områder: juridisk, erhvervsmæssigt, kulturelt, sprogligt og politisk. Det gør vi gennem projekter som jobudvekslingsordningen Nordjobb, verdens største højtlæsnings-arrangement Nordisk Biblioteksuge og den årlige udgivelse af kortfilm, i forbindelse med Norden i Bio. Foreningen udgiver også medlemsmagasinet Norden Nu. Foreningen huser også den danske afdeling af Hallo Norden – Nordisk Ministerråds rådgivende organ for nordboer, der krydser grænserne for at arbejde, bo eller studere i et andet nordisk land.

Vi har 120 lokalafdelinger, fordelt over hele landet, der planlægger og afvikler lokale aktiviteter – blandt andet en del grupperejser til nordiske destinationer, foredrag og udstillinger. Vi har desuden rigtigt mange skole- og biblioteksmedlemmer.

Reklamer
%d bloggers like this: