nnlit

Ekelöf for let øvede

In Arrangementer, Forlaget Anblik on 30. august 2010 at 08:51

Dansk-Svensk Forfatterselskab inviterer til en aften om den store svenske modernist Gunnar Ekelöf. Ekelöf var en af de mest prominente frontfigurer i svensk (og nordisk) lyrik i 1900-tallets første halvdel, og besad desuden en imponerende analytisk begavelse. Hans værker hidrører orientalsk mystik, surrealistiske tankeeksperimenter, psykologiske overvejelser om jeg’ets eksistens, obskur filosofi og en unik opfattelse af naturen.

Ekelöf skrev også en del meget rammende essays og en række poetologiske artikler, som Forlaget Anblik udgav et udvalg af, på dansk, i februar.

Forfatterselskabets arrangement ledes af Neal Ashley Conrad med den admirable titel-samling: Ph.D.-stipendiat ved Lunds Universitet, mag. art. i litteratur, skrivelærer, kursusarrangør, forfatter, freelance-redaktør, anmelder, skribent, oversætter og foredragsholder. Han skrev sin Ph.D. om netop Gunnar Ekelöf.

Arrangementet foregår torsdag d. 30. september i selskabet lokaler i København, og har undertitlen ”At tænke med Ekelöf – en undersøgelse af paradoksets poetiske og filosofiske potentiale”.

Læs mere her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: